ponedjeljak, 22. kolovoza 2011.

"Recept" za susret s anđelima

Pogrešno se veruje kako nam za susret s anđelima trebaju brojni  rekviziti poput svijeća, oltara, mirisnih štapića, slika i kipova, te posebnih molitvi ili mantri (ovisno o tome čiji svjetonazor ste preuzeli).
Sve to, zapravo, nije točno. Zaboravite sve rekvizite i sve naučene molitve i pokušajte napraviti oltar u vlastitu srcu; oltar satkan od ljubavi, radosti, pouzdanja, spokoja...
Upotrijebite vlastitu molitvu koja  se, poput najljepše melodije, slijeva niz taj posvećeni oltar združujući vas sa svime što jest.

Imajte povjerenja u Ljubav koja stoji u temelju svekolike stvarnosti i budite spremni prihvatiti Njenu mudrost koja zna koliko ste pripravni, jer Bog se, uistinu, ne da ismjehivati, kako to lijepo stoji u Svetome pismu.

Duh Mudrosti koji jest bit vašega iskonskoga bića, iznad je ratia i njegove ograničene logike i stoga nije apsurdno očekivati kako vaše misli, najčešće, nisu Božje misli. Drugim riječima, Božji Duh u vama, nije istovjetan vašemu egu iz kojeg najčešće činite sve što činite, kao i svako ljudsko biće. Božanski Duh u vama jedini je nepristran u pogledu vaših istinskih težnji koje su nerijetko same sebi oprečne zbog čega se doima kako molitve nisu uslišane. Istina je, međutim, ponešto suptilnija.

Neuslišana molitva doista ne postoji ma kako se to doimalo protuslovnim. Ona je, naime, protuslovan pojam za božansku narav duha kao očitovanja stvaralačke moći Života koja je neograničena u svojoj moći, ali je u potpunosti uvjetovana  smjernicama slobodne volje iz koje se rađaju težnje, želje i nakane i posredstvom njih osjećaji koji ih potvrđuju ili osporavaju.

Želi li tkogod anđeosku pomoć, no nema baš dobar osjećaj u vezi s tim, svakako ima pravo u vezi tog osjeća. Radi se o jednostavnoj istini: ono što je iznjedrilo takav osjećaj zacijelo nije istinsko povjerenje, zar ne? Kada tkogod očekuje gosta u čiji dolazak ne sumnja, tada se na veliko sprema za taj doček, a osjećaj je posve suprotan prethodno navedenom. Takav osjećaj je nužan i za susret s anđelom kako bi se uistinu i dogodio.

Jednako bitna je i nakana: anđeli se, naravno, neće baviti glađenjem i češkanjem, vječno gladnoga, ega. Oni su uzvišena bića koja poznaju samo jezik ljubavi i djeluju samo s razine ljubavi.

Svijeće i pobožni predmeti, dakako, pri tome, neće  naštetiti, ali neće značajno ni pomoći. Oni su, u najboljem slučaju, tek neznatna pmoć našemu umu da se umiri i opusti, što nije beznačajno, ali nije presudan, pa čak ni nužan, preduvjet. Anđeli, naime, ne postavljaju nikakve uvjete, no budući da, kao ljudska bića, najčešće djelujemo iz svoje najniže, ego-razine, svi preduvjeti se odnose na nas; na našu spremnost za susret s njima kao bićima koja su daleko iznad te, duhu strane, razine.

Napokon, mogli bi smo uzgredno spomenuti kako lakomislenost može biti kontraproduktivna kao što uvijek biva. U eri poplave 'čarobnjak i magova' koji na svakome koraku nude da se mjesto vas povežu sa vašim anđelom, vašom dušom, vašim vodićem, vašom energijom, vašim Bogom... nije nebitno upotrijebiti svoj um, svoj duh i svoju pamet zaboga! Ta, zato ih imate.

Kako bi, uostalom, uopće bilo moguće da netko mjesto vas jede i mjesto vas nasiti vaše to jelo? Zašto se uporno radije vjerujete, tuđem umu, tuđoj mudrosti, tuđoj istini do li vlastitoj?
Jedini duh s kojim se možete povezati preko nekoga drugoga jest duh prijevare' kojeg ćete, uzgred, masno platiti bez obzira da li ste otkinuli od vlastitih usta. Ne dopustite da kojekakvi prevaranti željni lake zarade zloupotrebljavaju vašu potrebu, želju ili patnju jer time uistinu omalovažavate vlastiti duh koji je barem jednako moćan kao i duh onoga kome dajete prednost. Za vaše dobro, zapamtite; ničiji duh nije božanstveniji od vašega. Savršenstvo se, naime, ne može komparirati  kao što se vaša duša ne može očitovati u drugome, niti po drugome. Uostalom, zar bi ste i željeli drugačije?

Sve što trebate za puninu života kadri ste primiti stvaralačkom moću vlastitog duha koja obuhvaća o anđeosku pomoć.

 O kad bi ti u ovaj tren znao što ti je za mir!
Kad bi znao kako ga jedino u sebi možeš pronaći!

Nema komentara:

Objavi komentar

Budi i ti dio ove anđeoske priče, pridruži se svojim komentarom